top of page

PASOS DE L'ANAMORFOSI

Ara explicarem els diferents pasos per crear la eina que ens permeti crear el podi. 

També ensenyarem diverses altres figures com un cub, un ortoedre encapçat...

GEOGEBRA

Després de treure les fórmules, vam començar a utilitzar el geogebra. Vam crear diversos aspectes i finalment es va sorgir el podi en tres D. Aleshores el vam imprimir i ho vam poder comprovar posicionant diversos ninos o figures al damunt.

1- Obrim el fitxer geogebra i creem un punt qualsevol per fer un punt lliscant, l'anomenem c1 i posem les següents dades: 

Màxim:    20     Mínim:  0           Increment: 1

2. Creem dos punts lliscants més: el primer l'anomenem c2 i posem:

Màxim:      20             Mínim:    0   Increment: 1

 

I en el segon I i introduïm:

Màxim: 2   Mínim:      0,1           Increment: 0,1

 

3- Després incerim dues col·leccions :  Seqüència [Segment[A+(k i,0),A+(k i,c2i)], k,1,2c1-1]   (línies verticals) , Seqüència [Segment[A+(0,k i), A+(2c1 i,k,i)],k1,c2-1]   (línies horitzontals) per poder crear la graella. A continuació posem les següents notacions per crear els punts i finalment la tanquem amb un polígon.

4-  Dividim la taula perquè en la part esquerra dibuixarem la figura (Planta) i la de la dreta mostrarem l'anamorfosi. Aíxi que fem punt mitjà i tracem un segment.

5- Creem un punt qualsevol dins la part esquerra i el traslladem mitjançant un vector (el punt traslladat apareixerà a la part dreta).

6- A la part baixa de la graella elaborem un segment (entre el punt A l'inicial i el punt G que es l'intersecció entre el segment elaborat anteriorment) i fem un punt qualsevol damunt, aquest punt l'anomenem H.

7- Creem dos punts lliscants més: a( altura de l'observador) i z_0 (altura que volem projectar).

8- Elaboració de l'eina: Seguidament creem l'eina Anamorfosi, per això en l'opció "crear eina" introduirem alguns punts: A(punt inicial), c1(punt lliscant), i (punt ellaborat), H (punt) a (punt lliscant), z_0 (punt lliscant) i apretem el punt qualsevol que hem fet abans. Observem que l'eina funció; ara creearem el podi.

9- Fem un quadrat dividit per tres línies que el travessen i anem aplicant la eina: apretem punt A i posem c1  i , apretem H i posem a i apretem als punts del extrem del quadrat i introduïm el següent:

 

 

 

 

 

10- Després de tenir tots els punts traslladem amb un vector tot el quadrat i definitivament els unim tots. Ja tenim creat el nostre podi en tres dimensions.

bottom of page